Najnoviji projekat naše kompanije, hotel Mona Plaza, otvorio je svoja vrata 16. decembra. Prvi radni dan obležila je konferencija za zaposlene u okviru Mona Hotel Management grupacije, a prvi gosti bile su kolege iz naših hotela u Beogradu, na Zlatiboru i Javoru.

Izgrađen na donjem Dorćolu, hotel Mona Plaza predstavlja odličan izbor za organizovanje kako poslovnih događaja, tako i privatnih proslava i svečanosti. U okviru hotela nalazi se veliki multifunkcionalni banket prostor sa 11 konferencijskih sala od kojih je najveća kapaciteta do 400 osoba u teatar postavci. Konferencijsko-izložbeni prostor koji se prostire na tri nivoa i na više od 2.000 m2, čini naš hotel najvećim kongresnim centrom u ovom delu grada, sa dostupnim parkingom i garažom na dva nivoa ispod zemlje.

Gostima hotela Mona Plaza, kategorisanog sa četiri zvezdice, na raspolaganju je 170 prostranih soba i apartmana modernog enterijera. U kafeteriji i poslastičarnici Šonda gosti mogu uživati u bogatom izboru kafa i čokoladnih poslastica, Šonda bar odličan je izbor za predah u toku dana ili večernji izlazak, dok će u velikom restoranu gosti moći da se opuste u prijatnom ambijentu i probaju brojne specijalitete tradicionalne i internacionalne kuhinje. Do proleća 2020. godine, kada je zakazano veliko otvaranje hotela, gostima će biti na raspolaganju i moderno opremljeni fitness i wellness centar.

Hotel Mona Plaza izgrađen je na uglu Solunske ulice i Cara Uroša, na mestu na kojem je nekada poslovala prva srpska fabrika čokolade Kosta Šonda. Stara zgrada nekadašnje fabrike dobila je novo ruho i sada je deo našeg hotela, a slatka istorija je oživljena kroz čokoladne poslastice u kojima će naši gosti moći svakodnevno da uživaju.