Društvena odgovornost

Lokalna zajednica, tradicija i autentični proizvodi našeg kraja zauzimaju istaknuto mesto u našem poslovanju. Zato se trudimo da kroz brojne aktivosti podstičemo razvoj lokalne zajednice i očuvanje tradicije i običaja našeg područja.

Veliki broj naših dobavljača su lokalne firme, a trudimo se da zapošljavamo ljude iz lokalne zajednice. Takođe, dobavljačima nudimo fer uslove plaćanja i poslovne saradnje.

Slow food koncept koji negujemo u “a la carte” restoranu Perun, u okviru hotela Zlatibor Mona, doprinosi razvoju lokalnih proizvođača i učvršćuje veze sa lokalnom gastronomskom ponudom i načinom na koji se ona prezentuje u restoranima. Taj koncept podrazumeva pripremanje specijaliteta nacionalne kuhinje koristeći isključivo sveže i prirodne proizvode od lokalnih proizvođača, uz tradicionalne recepte upakovane na moderan način.

Organizujemo manifestacije čiji je cilj promocija tradicionalnih proizvoda ovog kraja, kao i ohrabrivanje malih i velikih proizvođača autentičnih proizvoda.

Posebnu pažnju posvećujemo donacijama, sponzorstvima i pomaganju društveno ugroženim grupama, a i potpisinici smo Globalnog etičkog kodeksa za turizam.

Vođeni svešću o značaju očuvanja životne sredine, u našim hotelima posebnu pažnju posvećujemo sprovođenju praksi koje u tome pomažu.

Trudimo se da kroz brojne aktivnosti u ovoj oblasti umanjimo ili eliminišemo negativne posledice koje naše poslovanje može imati po svet oko nas. Takođe, značajan trud i sredstva ulažemo u aktivnosti koje mogu proizvesti pozitivne efekte. Težimo da razvijamo ekološku svest zaposlenih, gostiju, ali i lokalne zajednice.

Nadamo se da će naš primer podstaći mnoge kompanije da krenu istim putem, i da ćemo se zajedničkim snagama boriti za očuvanje naše životne sredine. Kako bismo ostvarili pomente ciljeve, u ovoj oblasti realizujemo značajan broj aktivnosti, primenjujemo brojne „zelene prakse“, i stalno težimo njihovom povećavanju i napredovanju.

ZAPOSLENI

Zaposleni su jedna od najznačajnijih karika našeg poslovanja. Veoma nam je bitno da naši zaposleni budu zadovoljni i zato smo se potrudili da im omogućimo što bolje uslove za rad, kao i različite programe koje mogu da koriste.

Pre svega, vodimo računa o pravima zaposlenih, profesionalnom i ličnom razvoju zaposlenih, zapošljavanju mladih, programima plaćenih i neplaćenih praksi, kao i bezbednosti i zdravlju na radnom mestu.

GOSTI

Želimo da se gosti u hotelu osećaju kao kod kuće i trudimo se da im obezbedimo sve uslove potrebne za boravak ispunjen pravim uživanjem. Naše osoblje je gostima uvek na raspolaganju i trudi se da, u skladu sa mogućnostima, svakom gostu izađe u susret.

Svim gostima je obezbeđena mogućnost da ocene uslugu hotela. Takođe, vodimo računa o zdravlju i bezbednosti naših gostiju.

Naši Sertifikati

Loading...